De gids die je nodig hebt voor het kopen van een nieuw surfboard

De gids die je nodig hebt voor het kopen van een nieuw surfboard

Het kiezen van een surfplank kan tegelijkertijd leuk en complex zijn. Weet jij waar je op moet letten bij het kiezen van een nieuw surfboard? Wist jij dat er verschillende soorten surfboarden zijn. Denk hierbij aan een normale surfplank, maar ook aan een elektrisch surfboard kopen. Bekijk de vragen die je moet stellen voordat je nieuw surfboard koopt. Dus, de volgende keer dat je een surfwinkel binnengaat om een nieuw board te kopen, zorg er dan voor dat je de antwoorden op de volgende vragen weet:

Wat is mijn ervaringsniveau met surfen?

Als je een beginnende surfer bent, heb je een groot board nodig voor extra stabiliteit. Terwijl een gemiddelde surfer, een allround surfplank nodig heeft, dat is nooit een slechte beslissing. Tot slot voor de gevorderde surfers zijn details zoals rocker, outline, rails en bottom shape van belang.

Welk board heb ik echt nodig?

Een nieuw surfboard hoeft niet per se het eerste surfboard te zijn. En het board van je dromen past misschien helemaal niet bij je. Het is raadzaam om jezelf onderstaande vragen te stellen voordat je een surfboard aanschaft:

Koop je je tweede board of vervang je een oud surfboard?

Hoeveel weeg ik? 

Hoe lang ben ik?

Je gewicht en lengte zijn namelijk heel belangrijk bij het uitzoeken van een surfboard. Als je niet zeker bent hoe het zit met de maat van je nieuwste aanwinst, raadpleeg dan de maattabel van het surfboard.

Hoeveel ben ik bereid te betalen voor een surfboard?

 

Laat je niet misleiden door merken, logo’s of fascinerende handtekeningen. Vergelijk altijd diverse surfboarden en vraag om advies bij je lokale surfwinkel.

Bron: kiteflow.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.