Zeilboot verhuur Friesland? Ontdek de Friese meren

Zeilboot verhuur Friesland? Ontdek de Friese meren

Zeilend over de Friese meren, langs alle elf steden en met de wind in de haren. Friesland biedt zoveel moois om vanaf het water te ontdekken. En heeft u zelf geen eigen zeilboot? Dan kunt u altijd terecht bij een zeilboot verhuur in Friesland. Daar heeft u de keuze uit een open zeilboot, zoals de populaire Polyvalk of een sportief en luxe (familie)jacht. Want wat is het toch heerlijk om na een heerlijke dag zeilen te overnachten aan boord en op het water. 

Maar wat zijn dan leuke zeilroutes in Friesland? En welke zeilboot kunt u daar dan het beste bij huren? We helpen u alvast met de antwoorden op deze vragen. 

Welke zeilboot huren in Friesland?

Wilt u voor een dagdeel een zeilboot huren? En hoeft u dus niet te overnachten aan boord? Dan is de Polyvalk een prima boot voor u. Een prachtige boot om lekker sportief mee te zeilen. Eventueel kunt u natuurlijk ook af en toe varen op de buitenboordmotor. Zo kunt u door kleine dorpen en steden varen in Friesland. 

Wilt u echt een weekendje weg met de zeilboot? Dan raden we u aan bij uw gekozen zeilboot verhuur in Friesland te kijken bij de luxe jachten. Zeker als u met meerdere personen op pad gaat. Zo’n zeiljacht biedt vaak al ruimte voor 2 tot zelfs 6 personen. 

Ook met zo’n jacht kunt u op de motor varen uiteraard. Let dan wel op de diepgang. Wilt u meer van Friesland zien? Kies dan voor een zeiljacht met een geringe diepgang. Dan kunt u ook de wat minder diepere wateren trotseren.

Luxe aan boord van een zeiljacht

Een zeiljacht heeft ook alle luxe aan boord. Neem plaats in de lichte kajuit in de fijne zithoek. In de keuken bevindt zich een ingebouwde koelbox met daarin ruimte voor al uw koude drankjes. Uiteraard is er ook een comfortabel toilet met wastafel aanwezig en is er een doucheruimte. 

Naast dat comfort belangrijk is, is veiligheid dat nog meer. Daarom heeft u aan boord een marifoon, een radarreflector, lifelines en een verrekijker tot uw beschikking. Zo weet u wat er om uw heen gebeurt en kunnen anderen u ook zien. Zeker belangrijk in het donker. Maar ook wanneer u de grote wateren op gaat zoeken. Want de luxe zeiljachten die bij menig zeilboot verhuur in Friesland ziet, hebben jachten in de haven liggen waarmee u ook de Waddenzee en het IJsselmeer kunt bezeilen. Een beleving!

Vaarbewijs nodig?

U heeft geen vaarbewijs nodig als u een zeilboot of een groter zeiljacht wilt huren in Friesland. Maar ervaring met het besturen van een zeiljacht is wel belangrijk. Dat geldt helemaal wanneer u de Waddenzee of het IJsselmeer op gaat. Daarnaast is het ook heel belangrijk dat u bekend met met de vaarregels. Weet waar u wel of niet mag varen. Wie er voorrang heeft en aan welke kant u een schip moet passeren. En ook op het water geldt: een alcoholisch drankje is geen probleem, mits u niet aan het roer staat.

Leuke Friese zeilroutes

  • Sneekermeer: Zeil door de Houkesloot naar het Sneekermeer. Dit is echt een prachti zeilgebied. Vanaf het Sneekermeer kunt meteen doorzeilen naar de Goëngarijpsterpoelen. 
  • Joure of Langweer: aan het Sneekermeer ligt ook het mooie dorpje Terherne (tip: bezoek het Kameleondorp!). Via Terherne kunt u doorvaren naar de Noorder Oudeweg naar Joure. Of zeil door naar Langweer. U kunt in beide plaatsen overnachten.
  • Heeg: niet ver van Sneek ligt het watersportdorp Heeg aan het Heegermeer. Daar kunt u weer door naar Sneek of zeil nog even fijn over de Fluessen. De Fluessen is het een na grootste meer van Friesland na het Tjeukemeer 

Motorboot- of zeilboot verhuur in Friesland?

Friesland is prachtig! En het biedt zoveel ruimte om sportief te gaan zeilen in de zeilboot naar keuze. Kom dus zeker nog eens terug en kies voor andere vaarroutes. U kunt natuurlijk weer voor de zeilboot verhuur in Friesland gaan, maar misschien is het dit keer ook wel zo leuk om een motorboot te huren in Friesland. Ook daarin kunt u overnachten. Beleeft u Friesland weer op een heel andere manier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.